söndag 31 januari 2010

Meny vecka 4

Måndag
Inkokt lax med valnötssallad
2 kg lax i portionsbitar
2 l vatten
4 msk vinäger
6 tsk salt
10 vitpepparkorn (slut tror jag)
4 kryddpepparkorn
2 gula lökar
2 liten morot
10 dillkvistar
500 g bryt-, vax- eller skärbönor
300 g valnötter

Tisdag
Lågtempererad oxfilé i ugn
1,5 kg oxfilé
6 rödlökar
1 knippe vårlök
1 grön chili
½ dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
1 dl limesaft
salt, socker
500 g cocktailtomater
3 gula paprikor
1 grön zucchini
1 gul zucchini
1 vitlök
1 burk svarta oliver
2 lime
1 kruka timjan

Onsdag
Kyckling wok med risnudlar
250 g risnudlar (blötlägga dom i 2 h)
1 kg kycklingfilé
3 dl söt sojasås (tror det finns kvar)
4 lime
2 kycklingbuljongtärningar
1 packet thaibroccoli
1 dl ostronsås
socker
2 packet minimajs
olja, fisksås
1 vitlök

Torsdag
Lasagne på kikärtsmjöl
2 kg köttfärs
6 ägg
4 dl kikärtsmjöl
2 dl potatismjöl
4 gula lökar
4 burkar hela tomater
spiskummin
olivolja
8 morötter
2 blekselleri
1 kruka timjan
1 kruka basilika
500g mozzarella
250 g parmesan
1 vitlök

Fredag
Curryfisk och friterad blomkål
1,5 kg vit fisk, t ex kolja, bleka eller kummel
salt och peppar
1 äpple, strimlat
2-4 blomkålshuvuden

Till currysåsen
4 gula lökar, finhackade
2 msk olivolja
4 tsk curry
4 dl vitt vin
1 burk kokos mjölk
2 msk äppelcidervinäger

Zucchini och chokladkaka
2 dl rapsolja
3 dl strösocker
5 dl zucchini (ca 2 st)
3 dl kikärtsmjöl
½ tsk bikabonat
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl pistagenötter
1 dl potatismjöl
1 dl kokosmjölk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar