Måndag
Scampi med mangosås
1,5 kg tigerräkor
6 lime
3 dl kokosmjölk
5 stora mogna mango
1 kruka mynta
1 kg morötter
500 g cashewnötter
2 citroner
2 krukor koriander
1 chili
Tisdag
Kalvfärsbiffar
2 kg kalvfärs
2 zucchini
2 gula lökar
1 vitlök
6 tsk dijonsenap
1 kruka persilja
1 kruka dragon
1 msk spiskummin
3 sötpotatisar
6 kokbananer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 burkar hela tomater
1 krm kajennpeppar
1 tsk paprikapulver
2 lagerblad
Onsdag
Sallad med ugnstorkad parmaskinka och grillad tonfisk
500 g parmaskinka
1,5 kg tonfisk
300 g marinerad soltorkade tomater
200 g champinjoner
700 g blandad sallad
2dl olivolja
2 msk dijonsenap
4 kvistar timjan
3 vitlöksklyftor
salt, vitpeppar
2 citroner
Torsdag
Marinerad torsk med dragon
2 kg torskfilé
500 g skogschampinjoner
2-3 krukor färsk dragon
2 dl vitt vin
3 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
1 vitlök
salt o vitpeppar
6 dl ris
2 packet babyspenat
500 g körsbärstomater
8 schalottenlökar
1 paket saffran
Fredag
Ankbröst med ananassallad
4 medelstora ankbröst
3 ananas
300 g macadamianötter
3 dl sockerlag
500 g babyspenat
1 dl tamarindpasta
1 msk gult currypulver
½ tsk spiskummin
5 stjärnanis
1 dl rödvin
1 cl cognac
5 vitlöksklyftor, finhackade
2 chilifrukter, färska skivade
1 tsk nam prik (thailändsk chilipasta)
1 dl palmsocker
Lionbars
3 dl jordnötssmör/ jordnötter
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
5 dl rispuffar och flingor
250 g mörk choklad 70 %
söndag 2 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar