tisdag 9 februari 2010

Mat vecka 6

Fem sorters fisk vecka 6
Måndag
Rädisor och räksallad med ugnsbakad lutfisk
2 kg lutfisk
2 tsk salt
8 kryddpepparkorn
500 g skalade räkor
300-400 g rädisor
3 syrliga äpplen
2 citroner
2 frisésallad
3 krukor gräslök
2 dl sötmandel
8 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
3 krukor dragon

Tisdag
Kokosfisk med sötpotatischips och olika rotfrukter
1,5 kg hokifilé
1 dl kokosflingor
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
lite sambal oelek
3 stora sötpotatisar ca 1kg
500 g morötter
500 g palsternacka
1 kruka timjan
500 g jordärtskockor

Onsdag
Panerad fisk med potatisrosor och sötsurt äppelfläsk
2 kg potatis
1,5 kg koljafilé,
2 kvistar färsk rosmarin
1, 2 kg rimmat fläsk (gärna i bit) eller varmrökt sidfläsk
2 rödlökar
3 äpplen (gärna sorten Aroma)
2 citroner
3 msk honung, flytande
salt, peppar och kikärtsmjöl
1 engångsspritser

Torsdag
Rimmad kolja med persiljesås
1,5 kg koljafilé (55 grader)
2 l Vatten
0,3 dl Socker
0,6 dl Salt
Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar
1,5 kg potatis
750 g morötter
500 g palsternacka
1 dl olivolja
2 dl kokspad
6 dl fiskbuljong
2 dl persilja
1 dl rapsolja
1 burk kokosmjölk
200 g Sockerärtor
200 g Minimajs
100 g Zucchini, i bitar
2 Vitlöksklyftor
200 g Körsbärstomater
1/2 tsk Timjan Olivolja

Fredag
Ugnsbakad torskrygg
med vintergrönsaker & pepparrot
1,6 kg krokfångad norsk torskrygg
2 l vatten
60 g salt
10 små morötter med blast, skalade
6 vita morötter, skalade
2 fänkål
4 palsternacka, skalad
10 kvistar plockad dill
3 citron
4 msk rapsolja
4 msk olivolja
2 stora bitar pepparrot

Lionbars
3 dl jordnötssmör/ jordnötter
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
5 dl rispuffar och flingor
250 g mörk choklad 70 %
lite havssalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar