söndag 28 februari 2010

Mat vecka 9

Måndag
Torskfilé på lökbädd med ugnsbakade rotfrukter
1 kg strömmingsfiléer
5 gula lökar
2 burkar ansjovis
1,5 dl kokosmjölk
1 dl dill
1 – 2 dl sesamfrön
rapsolja
1 tsk timjan
salt o peppar
1 kg blandade rotfrukter
1 vitlök
olivolja

Tisdag
Brässerad dilammbog med lammfärsfylld rödlök
2 l rödvin
4 msk balsamicovinäger
färsk rosmarin
timjan
1 st vitlök
4 st dilammbog, urbenade
6 st lagerblad
2 morötter
2 rotselleri
4 rödlökar
vitpeppar
olivolja
80 g bladpersilja
Lammfärsfylld rödlök:
160 g sidfläsk
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
500 g lammfärs
2 tsk plockad timjan
2 tsk plockad mejram
2 msk urskärnade oliver
salt o vitpeppar
12 stora rödlökar

Onsdag
Fisktacos
1,5 kg lax
3 packet tacos
2 st finhackade tomater
4 msk olivolja
salt och nymald peppar
2 st lime, pressad
0.5 st finhackad gurka
2 st avokado, i bitar
1 st finhackad röd lök
4 kvistar färsk koriander
1 st finhackad chili
1 tsk chili pulver
4 st fint hackade salladsblad

1/2 grön Paprika
1/2 Tomat
1 Schalottenlök
2 små Vitlöksklyftor
1,5 dl Olja
1 msk Vatten
1 tsk Cayennepeppar (eller valfri chili)
2 msk Oregano
1 msk röd eller Vitvinsvinäger

Torsdag
Medelhavsris med Grobe Bauernbratwurst
16 grön sparris
1 kg magert griskött
600 g magert nötkött
400 g ister
40 g salt, 1 msk vitpeppar
1 msk citronskal
2 msk kokoskräm
3 dl soltorkade tomater i olja
3 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
3 dl råris
olivolja
1 dl blandade örter

Fredag
Hängmörad entrecote med pommes frites och rödvinssås
1,5 kg entrecote
3 kg potatis
2 msk olivolja
8 st schalottenlökar
8 klyftor vitlök
1 st ancho- eller chipotle-chili
3 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)
5 dl rödvin
8 dl vatten
4 msk socker
4 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
2 tsk majsstärkelse
1 dl kallt vatten

Kladd kaka
1,5 dl kokoskräm
3 dl socker
1,5 dl rapsolja
2 dl kokosmjöl
1 dl kakao
1 msk bakpulver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar