söndag 14 februari 2010

Meny vecka 7

Sydamerikanskinspirerad vecka
Måndag
Fisktacos
1,5 kg lax
3 packet tacos
2 st finhackade tomater
4 msk olivolja
salt och nymald peppar
2 st lime, pressad
0.5 st finhackad gurka
2 st avokado, i bitar
1 st finhackad röd lök
4 kvistar färsk koriander
1 st finhackad chili
1 tsk chili pulver
4 st fint hackade salladsblad

1/2 grön Paprika
1/2 Tomat
1 Schalottenlök
2 små Vitlöksklyftor
1,5 dl Olja
1 msk Vatten
1 tsk Cayennepeppar (eller valfri chili)
2 msk Oregano
1 msk röd eller Vitvinsvinäger

Tisdag
Salsa verde x2 och chili con carne
4lökar
1vitlök
chilipulver
2 färska röda chili
spiskummin
2kg köttfärs
400g soltorkade tomater
4 burkar krossade tomater
4 burkar kidneyböner
10 st färska tomatillos
3 st chilifrukter
0.5 st gul lök
1 st liten vitlöksklyfta
1 dl färsk koriander
1 dl vatten
salt
50 g bladpersilja
50 g dill
1 vitlöksklyfta
Saft och skal av 1 citron
3 msk kapris
0.5 dl olivolja
0.5 dl vatten
salt
vitpeppar

Onsdag
Rispappersknyten med fläskfärs och räkor samt tomatsallad
1,5 kg Fläskfärs
500 g skalade räkor
3 Vitlöksklyftor
1 msk finhackad Lök
2 msk fisksås
1 msk Sesamolja
3 dl Kinakål (strimlad)
1 burk majs
1 kg (gärna blandade) tomater
2 knippen vårlök
150 g ruccola

Torsdag
Brasiliansk sallad med fläskfilé
1,5 kg fläskfilé
1 burk majs
1 kg morötter
1 av varje, paprika (röd, grön och gul)
1 purjolök
1 salladshuvud
2 dl russin
3 äpplen
Oliver, svarta och gröna
lite senap
havssalt (nästan slut)
vitpeppar
olivolja
rödvinsvinäger


Fredag
Ceviche på pilgrimsmusslor och hälleflundra
75 g pilgrimsmusslor
75 g filé av hälleflundra
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pressad limesaft
1/2 dl pressad citronsaft
1 röd spansk peppar
1 dl tärnad färsk gurka
1 msk hackad färsk koriander
1 avokado
2 gula tomater
2 salladslökar
1/2 dl tomatjuice
1/2 dl pressad apelsinsaft
1 msk mild/fruktig olivolja
salt och svartpeppar

Fiskgryta Côte d’Azur
20 hela, råa jätteräkor
1 kokt hummer
1 liter kokta blåmusslor med spad
1 gul lök
1 morot
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 knippa färsk timjan
2 lagerblad
5 hela vita pepparkorn
Soppa:
600 g vit fiskfilé, t ex torsk, kolja, gös
salt och malen vitpeppar
3 schalottenlökar
3-4 vitlöksklyftor
1 morot
1 röd paprika
6 kvisttomater
2 fänkålsstånd
2 msk olivolja
6 dl vitt vin
1 g saffran (2 paket)
Musselkok:
2 nät färska blåmusslor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
oivolja
2 dl torrt vitt vin
salt och malen vitpeppar

Körsbärspaj
2 burkar inlaga körsbär (kärnfria)
300 g choklad
6 dl kikärsmjöl
2 dl potatismjöl
3 dl socker
5 dl kokosmjölk
bakpulver
200 g hasselnötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar