Vegetarisk vecka
Måndag
Stekta riskakor med broccoli samt mangosallad
2 mango
3 avokador
1 tomat
2 msk hackad salladslök
2 krukor koriander
1 msk pressad lime
1 msk olivolja
½ tsk salt
vitpeppar
Riskakor:
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad röd chilifrukt
1 liter kokt basmatiris
3 msk olja
3 broccoli
Tisdag
Purjolök och potatissoppa
4 potatisar
2 purjolökar
rapsolja
1 tsk rosmarin
1/2 tsk dragon
2 tsk körvel
2 l grönsaksbuljong
4 dl vatten
2 burkar kokosmjölk
3 dl finhackad persilja
salt och peppar
2 kg blandade rotfrukter
3 lagerblad
Onsdag
Falafel
8 dl kikärtor
1 vitlök
potatismjöl
bakpulver
spiskummin
olja till fritering
2 krukor färsk persilja och koriander
2 gula lökar
6 tomater
1 gurka
1 grön paprika
1 honungsmelon
100 g baby spenat
1 citron
socker
1 röd chili
1dl tahina, sesampasta
½ dl citronsaft
2 vitlöksklyftor
2dl vatten och lite salt
Torsdag
Fyllda paprikor
1,5 kg bladspenat (grovspenat)
800 g linser
8 paprikor olika färger
4 vitlöksklyftor
1 dl citronsaft
2 tsk kryddpeppar
2 msk sambal oelek
Fredag
Libanesisk mat
½ gurka
1 rödlök
1 gul lök
10 rädisor
4 kvistar mynta
1 romansallad
6 vitlöksklyftor
1 tsk mynta
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk summack
4 msk citronsaft
4 msk olivolja
4 kronärtskockor
2 dl citronsaft
4 msk olivolja
8 vitlöksklyftor
4 tsk paprikapulver
4 tsk salt
1 dl ris
1 gul, 1 rös och 1 grön paprika
3 msk persilja
1 purjolök
3 tomater
1 msk mynta
1 tsk paprikapulver
6 msk citronsaft
1 burk, 500g vindruvsblad
1 tsk mörkrostat arabiskt kaffe
3 msk olivolja
2 dl valnötter
1 dl olivolja
3 msk sambal oelek
2 msk tahina
1 tsk socker
1 msk granaräppelsirap
Mango sticky rice
1 dl jasminris
3 dl vatten
1 pkt (200 ml) Santa Maria Thai Creamy Coconut Milk
(spara 2 msk av kokosmjölken till kokossåsen)
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
4 färska mango
5 myntablad, strimlade
Kokossås:
2 msk Thai Creamy Coconut Milk
2 msk vatten
2 msk florsocker
1 krm salt
söndag 21 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar