Måndag
Torskgratäng med spenat och pinjenötter
1,5 kg torskfilé
500 g bladspenat fryst går bra
10 tomater
2 knippe persilja
1 burk kokos mjölk
4 dl svarta oliver
75 g pinjenötter
Tisdag
Kokoscurry med oxfilé och ris
1 kg oxfilé
2 msk koriander (mald)
2 msk spiskummin
6 msk currypasta
3 dl vatten
150 g fast kokos i block
8 dl kokosmjölk
100 g jordnötter, osaltade
4 msk fisksås
2 tsk farinsocker
1 kruka koriander
4 dl ris
Onsdag
Citronbräserad gösfilé med rostade tomater och fänkål
1,5 kg gösfilé
4 fänkål
2 vitlöksklyftor
olivolja
buljong
2 citroner
4 dl vitt vin
12 tomater
1 hel vitlök
socker
timjan
1 kruka basilika
Torsdag
Räkwok med grön paprika och morotsstavar
500 g räkor, skalade
2 gröna paprikor
500 g morötter
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
olivolja
12 salladslökar
4 tsk majsmjöl
4 msk ostronsås
2 msk fisksås
2 tsk socker
3 dl buljong
Fredag
Abborre med kräftor och krondill
1,5 kg abborre
200g kräftstjärtar i lake
6 dl buljong
2 msk dillfrön
2 knippe salladslök
2 knippor dill eller krondill
4 förpackningar blandade bönor
4 schalottenlökar
Ugnsbakad kryddig ananas
2 ananas
2 mango
4 passionsfrukter
1 apelsin
1 dl vit baksirap
4 msk farinsocker
3 stjärnanis
söndag 7 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar