Måndag
Biff Strindberg med mandelpotatis och fänkål
8 stora lövbiffar á 150g
8 msk senap
8 schalottenlök
Kikärtsmjöl
Olja
16 mandelpotatisar
2 fänkål
2 vitlöksklyftor
4 dl persilja
1 dl rapsolja
Salt och vitpeppar
Tisdag
Ugnsbakad spätta med blomkål och svamp
1 kg spättafiléer
2 citroner
2 blomkålshuvuden
600 g champinjoner
2 tsk rosmarin
1 burk kokosmjölk
lite fond
Salt och vitpeppar
Onsdag
Stekt gös med linser och rotfrukter
2 kg gösfiléer
6 morötter
1 fänkål
2 gula lökar
Olja
3 dl gröna linser
1 l vatten
2 msk söt senap
2 knippor persilja
2 knippor dill
4 dl kikärtsmjöl
Salt och vitpeppar
Torsdag
Rostbiff med vitvinsbräserade persiljerötter
2,5 kg rostbiff
14 persiljerötter eller palsternacka
2 vitlökar
1 l vatten
4 dl vitt vin
6 lagerblad
1 dl kokoskräm
2 msk maizena
3 dl hackad persilja
2 schalottenlök
Salt och vitpeppar
Fredag
Italiensk köttgryta
1 kg fläskfilé
1 kg nötkött
5 dl vitt vin
1 l vatten
8 gula lökar
lite bladpersilja
500 g svartrötter
2 morötter
1 bit kålrot
salt och vitpeppar
Brownie
250+100 g mörk choklad
250 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 dl kokosflingor
140 g valnötter
Topping:
100 g philadelphiaost
100 g smör
1 dl florsocker, 1 citron
söndag 21 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar