söndag 28 mars 2010

Mat vecka 13

Toscansk vecka
Måndag
Bondbönsallad
1,5-2 kg bondbönor
30 skivor italiensk lufttorkad skinka
15 msk olivolja
6 msk citronsaft
6 tsk färsk oregano
6 msk färsk bladpersilja
havssalt och vitpeppar

Tisdag
Harsås med dipp tillbehör
2 medelstora harar flådda och styckade alternativt 2 tamkaniner eller 4 små vildkaniner eller 8 små ankbröst
2 dl olivolja
2 gula lökar
2+500g morötter
2+1 hel till stjälkselleri
4 vitlöksklyftor
150 g orökt pancetta
4 msk kikärtsmjöl
6 dl rödvin
12 dl fond
4 färska lagerblad
2 msk färsk rosmarin
2 msk färsk salvia
havssalt och vitpeppar
2 gurkor

Onsdag
Rullader av svärdfisk eller spätta och tomat carpaccio
16 tunna skivor svärdfisk eller spätta
4+4 msk bladpersilja
25 gröna oliver
2 msk kapris
3 msk pinjenötter
150 gram pumpakärnor
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
2 citroner
2 tsk torkad oregano
1 dl olivolja
1 kg körsbärs tomater
2 krukor gräslök

Torsdag
Sardiner med russin och pinjenötter
1,2 kg färska sardiner eller annan fisk
8 msk olivolja
2 stora gula lökar
6 msk russin
6 msk pinjenötter
kikärtsmjöl
4 dl vitvinsvinäger
6 msk persilja

Fredag
Saltkokta mandelpotatisar med salsa och röd mullus i tomatsås
12 msk olivolja
2 stjälkar selleri
6 vitlöksklyftor
8 msk persilja
lite chili
8 stora röda mullusar, rensade och fjällade
lite kikärtsmjöl
2 packet babyspenat
1 knippe persilja
2 msk dijonsenap
2 dl iskall olivolja
600 g potatis
saltvatten

Castagnaccio
400 g finmalet kastanjemjöl
5 dl vatten
2 msk olivolja
4 krm salt
100 g valnötter
50 g pinjenötter
4 kvistar rosmarin

1 kommentar: