söndag 14 mars 2010

Mat vecka 11

Måndag
Lax med fräsch rödbetssallad
1,5 -2 kg lax
olivolja
engelskt senapspulver
socker
1 kg råa rödbetor
2 knippor färsk dill
2 citroner
2 packet senapsfrön
lite bladpersilja

Tisdag
Revbensspjäll med plommonglasering
3-4 kg revbensspjäll eller bogspjäll
Chutney
10 äpplen
4msk äppelvinäger
1dl russin
1 dl socker
1citron, salt o peppar
4schalottenlökar
Glasering
1 dl torkade plommon
4 dl rödvin
4 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
1,5 dl honung
1,5 kg blandade rotfrukter

Onsdag
Röding med ramslök och tomatragu
2-3 kg rödingfiléer
8 schalottenlök
3 dl noilly prat
1 burk kokosmjölk
2 citroner
1 knippe dill
20 tomater
750 g ramslök
2 selleri
500 g morötter

Torsdag
Rotfruktsgryta med katrinplommon och ris
3 rödlökar
5 vitlöksklyftor
2 stora morötter ca 300g
300g kålrot
300 g rotselleri
400 g vitkål
4 tomater
½ g saffran
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
7 dl grönsaksbuljong
150g katrinplommon
2 dl skalade mandlar
2 dl hackad bladpersilja
1 tsk harissa
4 dl ris
75 g torkad röd chili
3 vitlöksklyftor
2 tsk korianderfrön
2 tsk spiskummin
salt, vitpeppar och ½ dl olivolja

Fredag
Vinbladspaket med sötsur dipp
1,5 kg fiskfilé marulk, tonfisk eller svärdfisk
ca 90 vinblad
2 kg butternut pumpa
cocktailpinnar
marinad:
6 msk hackad koriander
6 vitlöksklyftor
3 tsk malen spiskummin
12 msk olivolja
9 msk citronsaft
dipp:
4 schalottenlökar
8 vitlöksklyftor
2 röda chili
1 g saffran
4 msk hett vatten
16 msk citronsaft
16 msk florsocker
4 msk hackad koriander
4 msk hackad mynta
Honungs och kryddtårta
100 g valnötter
100g skalade hasselnötter
100 g skalade mandlar
100 g kanderade apelsiner
100 g kanderade citroner
50 g kikärtsmjöl
½ tsk fänkålsfrön
1 tsk vitpeppar
½ tsk nejlika
100 g strösocker
225 g honung
rispapper
florsocker
rapsolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar