lördag 3 april 2010

Mat vecka 14

Tisdag
Fransk köttgryta
500 g oxkött
500 g får/lammkött
500 g griskött
300 g rökt fläsk/skinka typ Schwarzwaldskinka
2 stora gula lökar
10 vitlöksklyftor
gröna och svarta oliver
2,5 msk grönpeppar
1-2 dl cognac
5 dl kokosmjölk
1 l rödvin
timjan
salt
1 kopp korinter
olja

Onsdag
Lax i saffranssås och jordärtskockor
1,5 kg lax
1 kg jordärtskockor
3 tomater
8 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1 packet saffran
2 tsk spiskummin
4 gröna paprikor
2 citroner
1 burk oliver

Torsdag
Okragryta med lamm
2 kg lammkött
2 dl olivolja
4 gula lökar
1 vitlök
1 kruka rosmarin
4 msk tomatpuré
4 tsk harissa
1kg okra

Fredag
Moules marinieres med pommes frites
4 kg potatis
12 plommontomater
4 dl färsk basilika
5 kg blåmusslor
16 schalottenlökar
3 flaskor vitt vin
2 burkar kapris
1 stor knippe dill

Små mandelkakor
1 citron
300 g mandlar
95 g florsocker
2 msk ”äggpulver”
pistage nötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar