måndag 12 april 2010

Mat vecka 15

Måndag
Kikärtssallad med marinerad lax
1,2 kg kikärter
1,5 kg lax
5 dl olivolja
4 rödlökar
1 vitlök
12 salladslökar
3 dl koriander
3 dl persilja
3 citroner
1 msk paprikapulver
1 msk rosmarin
1 msk oregano
1 msk mejram
1 msk basilika
1 tsk salt
2 lime

Tisdag
Fyllda grönsaker
1,5kg blandfärs
3 stora rödlökar
2 dl persilja
2 dl ris
4msk+1,5dl olivolja
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk torkad mynta
8 tomater
6 paprikor
4 zucchini
1 citron

Onsdag
Inbakad fläskfilé med svampsås och aubergin
2 kg fläskfilé
400 g kikärtsmjöl
1 vitlök
1 knippe salvia
2 dl konjak (slut)
500 g blandad skogssvamp
3 dl kokos mjölk
6 paprikor, röda och gula
2 aubergin
1 kruka basilika

Torsdag
Pannbiffar med tranbärssylt och vitvinskokta morötter
1,5 kg morötter
1,5 kg nötfärs
1 kg fläskfärs
1 kg potatis
1 liter vitt vin
1 knippe persilja
2 dl kokos mjölk
2 msk kryddpeppar
4 msk olivolja
2 msk potatismjöl
8 schalottenlökar
1 kg färska eller frysta tranbär
5 dl socker
1 äpple
2 citroner

Fredag
Nötpanerad hälleflundra med grillade grönsaker
1,5 kg hälleflundra
100 g pistage nötter
120g mandlar utan skal
2 vitlöksklyftor
2 tsk citron
1,5 dl olivolja
4 msk vatten
salt o peppar

2 stora kokta rödbetor
2 dl honung
1 dl vitvinsvinäger
1 dl grönsaksbuljong
2 dl olivolja

2 gröna zucchini
2 auberginer
2 fänkål
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 msk rostade pinjenötter
1 dl olivolja
1 citron
salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar