Måndag
Black eyed peas gryta
1,5 kg mangold
1 kg black eyed peas
1 kg kronärtskockshjärtan
1 dl tomatpuré
olivolja
1 citron
4 msk äppelcidervinäger
1 knippe persilja
1 vitlök, salt o vitpeppar
Tisdag
Lammfärs med oliver och valnötter
500 g kärnfria gröna oliver
2 kg lammfärs
4 gula lökar
250 g valnötter
Paprika pulver
5 knippor bladpersilja
16 salladslök
1 stort salladshuvud
Onsdag
Morotssoppa med laxspett
1,5 kg lax
2 kg morötter
2 gula lökar
1 liter kokoskräm
4 dl havtornsmarmelad eller mango chutney
Olivolja
Salt, vitpeppar
2 citroner
Torsdag
Torskfiléer med apelsinsky
1,5 kg torskfiléer
3 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk honung
2 dl vitt vin
2 tsk maizena
3 dl fiskfond
salt, vitpeppar
1,5 kg brytbönor
16 schalottenlökar
Fredag
Skomakarlåda med två sorters potatis
1,5 kg oxfilé
400 g bacon
5 dl rött vin
2 knippe persilja
1 purjolök
4 kg potatis
3 dl olivolja
Kastanjebiskvitårta
8 cl olivolja
30 g kikärtsmjöl
100 g strösocker
6 cl kokosmjölk
200 g kastanjemjöl
3 tsk bakpulver
120g mörk choklad
6 cl apelsinjuice
2,5 cl olivolja
söndag 25 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar