söndag 18 april 2010

Mat vecka 16

Måndag
Vinbladspaket med sötsur dipp
1,5 kg fiskfilé marulk, tonfisk eller svärdfisk
ca 90 vinblad
2 kg butternut pumpa
cocktailpinnar
marinad:
6 msk hackad koriander
6 vitlöksklyftor
3 tsk malen spiskummin
12 msk olivolja
9 msk citronsaft
dipp:
4 schalottenlökar
8 vitlöksklyftor
2 röda chili
1 g saffran
4 msk hett vatten
16 msk citronsaft
16 msk florsocker
4 msk hackad koriander
4 msk hackad mynta

Tisdag
Fylld fläskkarré med sås
2 kg fläskkarré i bit
2 krukor salvia
4 citroner
salt o vitpeppar
500 g blåa kärnfria vindruvor
2 dl balsamvinäger
1,5 kg blandade bönor
16 schalottenlökar

Onsdag
Marinerad torsk med dragon
2 kg torskfilé
500 g skogschampinjoner
2-3 krukor färsk dragon
2 dl vitt vin
3 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
1 vitlök
salt o vitpeppar
6 dl ris
2 packet babyspenat
500 g körsbärstomater
Torsdag
Chili con carne
4 gula lökar
1vitlök
chilipulver
2 färska röda chili
spiskummin
2kg köttfärs
400g soltorkade tomater
4 burkar hela tomater
4 burkar kidneybönor
8 avokado
1 kruka koriander
6 salladslökar
4 lime
2 packet majschips

Fredag
Tysk potatissallad med panerad fisk
1,5 kg fast potatis
5 gula lökar
400g bacon
3 gurkor
salt, peppar, olivolja
2 citroner
8 filéer á ca 175 g fast fisk
3 tsk vitpeppar
3 tsk fänkålsfrön
3 tsk cayennepeppar
3 tsk torkad oregano
3tsk torkad timjan
1 vitlök
6 msk polenta
9 msk majsolja
8 lime

Mjuk nötkaka
150 g hasselnöter
150 g florsocker
250 g mandelmassa
10 msk ”äggpulver”
1 citron
25 g potatismjöl
75 g kikärtsmjöl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar